Udtalelser

 

Dit CV er jo et salgsdokument ift den rolle, du er i gang med at søge. Derfor er det selvfølgelig fyldt med grunde til, at du er den rigtige til at løfte opgaven og løse udfordringerne i stillingen. Én af dine udfordringer her er, at du er oppe imod et stærkt felt af andre ansøgere, som også har sendt både ansøgning og CV – formentlig fyldt til randen med eksempler på deres fortræffeligheder.

 

En god måde at skille sig ud på er at have nogle udtalelser med i dit CV, hvor andre fortæller, hvor dygtig du er til det, du også skal i den rolle, du ansøger om at få. Prøv selv at høre forskellen:

 

”Jeg er rigtigt dygtig til email marketing.”

 

Eller

 

”I de 2 år jeg var Stines nærmeste leder, oplevede jeg hende som en arbejdsom, nysgerrig og meget dygtig email marketeer. De største anbefalinger herfra.”

– Chef Chefsen / Virksomhed

 

Når andre siger det, bliver det pludselig ikke længere kun din egen påstand, men derimod en tidligere arbejdsgiver/kunde/kollega, der vurderer dig baseret på dit arbejde. Det bliver simpelthen mere troværdigt på den måde.

 

Og selvfølgelig kan man bare vedhæfte sine udtalelser fra tidligere arbejdsgivere/kunder/kolleger, i en mail sammen med fx CV, ansøgning, eksamensbevis osv., men det er slet ikke sikkert, det bliver kigget på. Ved at tage de bedste enkelte citater fra en udtalelse, kan du underbygge alt det, du gerne vil vise i dit CV med en andens mening om dit arbejde – og det er fedt.

 

Uddrag fra udtalelser hører som udgangspunkt til i bunden af dit CV eller i en sidebjælke, hvis du bruger et CV-format med sådan én. Det er ikke make-it-or-break-it information på linje med erfaring og motivation, men det er en lækker tilføjelse til dit CV, når din læser har kvalificeret dig på baggrund af fx erfaring og motivation – det kan have positiv betydning for dig i konkurrencen med alle de andre kvalificerede kandidater på linje med et ”Personlig profil”-afsnit.

 

Folk bliver sorteret i ja- og nej-bunke på baggrund af små ubetydeligheder; simpelthen fordi der ofte i ansættelsesprocesser er mange kvalificerede kandidater at vælge mellem. Og noget skal din måske kommende arbejdsgiver jo vælge til og fra på.

 

Sørg for at blive valgt til, fordi du giver mere end dine konkurrenter.