Vind procenter på personlighed

 

 

Yes, det er en god idé at adskille det faglige og det personlige. I første omgang er virksomhederne interesseret i at validere dine faglige egenskaber, din motivation for og forståelse for rollen og din relevante erfaring. Det er jo det, der skiller fårene fra bukkene. Alligevel er et personligt afsnit længere nede i CV’et en rigtig god ide.

 

 

Hvis din faglige profiltekst er til for at indramme din faglighed, motivation og erfaring med det, din måske kommende arbejdsgiver tilbyder, er din personlige profil til for at demonstrere, at du også er mere end bare en faglighed.

 

I en dam fuld af kvalificerede fisk, er det de kvalificerede fisk med interesser og en personlighed, der giver tryghed ved, at fisken vil trives godt i den udbudte rolle, der bliver inviteret til samtale (hvis det ellers giver mening …). Det er vigtigt ift. at fastholde medarbejdere samt at holde dem motiveret, at de trives i virksomhedens kultur og specifikt i det team, de skal fungere i i det daglige.

 

Jamen skal man så bare liste de ting, man interesserer sig for eller bruger sin fritid på?

 

Nej ikke helt – det gør de fleste nemlig. Du kan løfte dig selv op over konkurrencen ved at bruge afsnittet aktivt til at vise noget personlighed. Et typisk personligt afsnit kan fx se sådan ud:

 

”Familie, venner, rejser, motion.”

 

Men det siger ærligt talt ingenting, for det kunne jo stå i enhvers CV – og så er det spild af plads i dit CV og spild af din læsers tid og opmærksomhed. Giv i stedet afsnittet lidt kærlighed og brug det til at vise noget personlighed og til at give lidt af dig selv. Hvis det står uafgjort på kvalifikationer, kan du vinde lidt ved at være bare marginalt mere interessant end de andre. Dit personlige afsnit kunne se sådan ud:

 

”Efter en produktiv arbejdsdag lader jeg helst batterierne op med en lang løbetur i skoven eller ved at løfte nogle tunge vægte i træningscentret. Når jeg holder mig i god fysisk form bliver jeg også mentalt stærk og håndterer arbejdsdagens uforudsete venstresving med ro og klarhed – ren meditation.

Derudover rejser jeg så meget som muligt. Det er vigtigt for mig at vise mine børn verden, og at vi er født under med forskellige vilkår og muligheder. Jeg bilder mig ind, at jeg er blevet en bedre leder af en forståelse for andre kulturer og baggrunde.”

 

Ja, det blev lidt længere. Men du investerer pladsen i, at din måske kommende arbejdsgiver forstår, at du er et spændende bekendtskab ud over en dygtig medarbejder.

 

Aflur altid virksomhedskulturen og tilpas din personlige profil ift. den. Hvis ovenstående er for farverigt til lige præcis den virksomhed, du søger hos, skal du selvfølgelig skrue lidt ned. You get it.