Relevant erfaring

 

Din relevante erfaring ift. det job, du er i gang med at søge, er vigtig. Det er tit der, ansætterne starter og er i hvert fald et punkt på dit CV, som vil blive læst. Din læser er særligt interesseret i dette, da hun her kan få et lille indblik i, hvordan du fungerer på en arbejdsplads, og hvad du er lykkedes med i tidligere ansættelser.

 

Noget af det vigtigste at have in mente, når du skriver erfaringsafsnit, er at du er i konkurrence med mange andre ansøgere, der har lignende erfaringer. Det er altså ikke nok at fortælle om dine arbejdsopgaver og ansvarsområder, da de formentlig ikke vil skille dig ud fra mængden.

 

Det arbejdsgiverne til gengæld længes efter at se på i dit CV, er, hvilke resultater du skabte gennem dine opgaver og under dine ansvarsområder. De siger nemlig noget om din tidligere (og dermed også din forventelige) performance – jo mere konkret, jo nemmere er det for arbejdsgiveren at vurdere dig ift. det job, de skal have besat.

 

Hvis du er i et felt, hvor det er svært at måle resultater, kan du beskrive, hvordan du tidligere har løst opgaver, som ligner dem, arbejdsgiveren skal have løst. Det efterspørger de nemlig også.

 

 

Hvordan ser sådan et erfaringsafsnit så ud, når der skal fokus på resultater og opgaveløsning?

 

Det er et godt spørgsmål – man kan stille sådan et op på rigtig mange måder alt efter, hvad man gerne vil skabe fokus på.

 

Øjet fanges af skrift, der stikker ud (fx fed skrift) og bullets. Det kan du bruge til din fordel, så din læser med det samme ser det, du sælger dig ind til jobbet på.

 

Mit forslag er derfor, at du beskriver dine tidligere opgaver og ansvarsområder i en kort, sammenhængende tekst efterfulgt af en fedunderoverskrift, der fx kan hedde “Udvalgte resultater”. Herunder lister du fx de 3-4 resultater, du er mest stolt af, og som flugter bedst med de resultater, du forventes at skabe i det nye job.

 

Lige her er det en god idé at lægge janteloven lidt til side. Det er nemlig din opgave at skære ud i pap for din læser, at du er den rigtige til jobbet – hvis du ikke gør det, fanger de det nemlig ikke. I første omgang bliver dit materiale formentlig bare skimmet, og der vil være andre kandidater, som ikke er bange for at vifte med grundende til, at de er rigtige til jobbet.

 

Et erfaringsafsnit kunne fx se sådan her ud: