Sprog og IT-kompetencer

 

”Er det virkelig vigtigt at skrive på CV’et, at jeg kan dansk, engelsk og fransk? Og at jeg kender Office-pakken? Det er jo ting, som alle kan…”

 

Det ultra korte svar er: Ja det kan være vildt vigtigt for dine chancer for at blive kaldt til samtale. Tænk på at du formentlig er i konkurrence med temmelig mange andre, og at den, der læser dit og de andre kandidaters CV ikke bruger særligt lang tid på det.

 

Hvis det er fordelagtigt for virksomheden, at du snakker engelsk, er god til Excel, kan redigere billeder i Photoshop eller lignende, er det vigtigt, at det står på dit CV. Ellers bliver du valgt fra til fordel for dem, der havde det på deres CV.

 

For virkeligheden er, at ansættere bruger så kort tid på første gennemlæsning af CV og ansøgning, at de ikke tænker på det, der måske er helt selvfølgeligt for dig. De ved ikke, at du skriver og snakker flydende engelsk, hvis du ikke selv fortæller det – og måske har de engelsktalende kunder eller medarbejdere, som du får daglig kontakt med.

 

På samme måde kan det virke helt trivielt for dig, at du har lavet uendeligt mange PowerPoint-præsentationer på din tidligere arbejdsplads eller på dit studie, men altså… Hvis der er en sandsynlighed for, at du kommer til at præsentere eller fremlægge noget i stillingen, er det godt lige at få med, at du er en haj til den slags.

 

Det behøver ikke at fylde særligt meget på dit CV, men sørg for at have det med, hvis der er en chance for, at det betyder noget for din kommende arbejdsgiver.